2021-06-03 14:17:33• hírek • Kocsis Zoltán

Micsoda portugál védelem – 20 év korkülönbséggel

fotó: staddoha.com
fotó: staddoha.com

Nem mindennapi rekordokat tudhat magáénak a portugál védelem.

Hét meccsből négyszer nem kaptak gólt a portugálok a 2016-os Európa-bajnokságon, a végső győzelmüknek kétségtelenül egyik komoly pillére volt a védelem. Amely öt évvel ezelőtt öt gólt kapott, ebből hármat Magyarországtól!


A luzitánok hátsó alakzata jelenleg is stabilnak ígérkezik, tapasztalatban legalábbis nem lesz hiány. A teljes mezőny legidősebb játékosa ugyanis ebben a részlegben szerepel. Kepler Laveran Lima Ferreira 38 éves és 3 hónapos lesz a torna kezdetén. A brazilból lett portugál játékos vezére volt a védelemnek 2016-ban is, klubszinten pedig a hármas szám bűvöletében él: ennyiszer nyert Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet a Real Madriddal, továbbá portugál bajnokságot a Portóval, ahol jelenleg is játszik. Hogy a neve nem mond semmit? És ha annyit mondunk, hogy Pepe?


Más kérdés, hogy Pepénél nem sokkal fiatalabb a másik középső védő Jose Fonte sem, aki 37 éves és hat hónapos lesz a torna kezdetén. Ő néhány napja nyerte meg a francia bajnokságot a Lille együttesével, korábban pedig olyan angol középcsapatokban is megfordult, mint a Crystal Palace, a Southampton vagy a West Ham.

 


De nem csak a teljes mezőny legidősebb, hanem a legfiatalabb tagja is a portugál védelemben keresendő: Nuno Mendes a németek elleni csoportmeccs napján tölti be 19. születésnapját. Fiatal kora ellenére idén alapembere volt a majd két évtized után ismét bajnoki címet nyerő Sporting Lisszabonban, amelynek színeiben 29 bajnokin lépett pályára.


Pepe és Nuno Mendes között majdnem húsz évnyi korkülönbség van...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: